Hvad er en E-bog?

En E-bog er en bog, der kan læses på computeren. Den består af billeder og lyde, der er sat sammen. E-bogen læses på samme måde som en ganske almindelig bog, men man bladrer frem og tilbage i bogen ved hjælp af en 0:1 kontakt eller en mus.

E-bogen kan tilpasses læsere med funktionsnedsættelser, eftersom det er muligt at læse bogen uden om computerens tastatur ved at tilkoble en 0:1 kontakt, der kodes til udføre tastaturets funktioner.

Hver side i en E-bog består af et billede og en eller flere lyde. Lyden kan være en ”fortæller”, hvilket vil sige en stemme, der fortæller, hvad der er på billedet, eller hvad der sker på billedet. Det kan også være en lyd, der viser, hvad der ses på billedet. Er der eksempelvis en traktor på billedet, kan lyden være en traktorlyd. Der kan naturligvis også være både en ”fortæller” og en traktorlyd. Lydene understøtter derfor altid det, der ses på billedet.

E-bøger kan have et meget forskelligt indhold. Blandt andet kan de være personlige, sjove eller have et bestemt tema. E-bøgernes indhold afhænger af læserens individuelle kompetencer og interesser.

E-bøgerne henvender sig primært til børn, unge og voksne med multiple funktionsnedsættelser, men de kan læses af alle med interesse for indholdet.